Cleanroom

Een cleanroom is een omgeving, meestal gebruikt in hightech productie of wetenschappelijke ontwikkeling, die een laag niveau van milieudeeltjes moet hebben, zoals stof, microben in de lucht en chemische dampen. Cleanrooms regelen het niveau van verontreiniging, gespecificeerd door het aantal deeltjes per kubieke meter bij een gespecificeerde deeltjesgrootte. ISO 14644-1-normen voor cleanrooms worden op grote schaal gebruikt in de halfgeleider-, biotechnologie-, farmaceutische en nucleaire onderzoek-industrieën. Binnen deze omgevingen biedt de toepassing van LOBO een veilige werkhoogteoplossing die voldoet aan ISO-7 én aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet.

Product concept

Het LOBO-systeem is een eenvoudig te gebruiken werkplatformproduct dat de veelzijdigheid en kracht van traditionele steigers combineert met de eenvoud en mobiliteit van aluminium steigersystemen. LOBO kan snel en veilig worden gemonteerd, ook door één competente persoon, zonder gereedschap. Hierdoor kunnen de arbeidskosten worden beheerst en verlaagd. Het unieke vermogen om de productiviteit te verhogen, met behoud van compromisloze veiligheidsnormen, zet het LOBO-systeem in een klasse apart. Het systeem bestaat uit gegalvaniseerde stalen poten, van verschillende hoogtes met verstelbare top en vaste verstevigingsklemmen. De buizen worden vervolgens door de klemmen geleid, die met de hand worden vastgedraaid, om een schraag te vormen. Deze schraag vormt de basis van het systeem waarop basisverbreders, wielen, leuningen, stempels, instelbare staanderverlenging en zelfs een hijsrail kunnen worden toegevoegd om de constructie te verbeteren.

Veelzijdig

De unieke en gepatenteerde handgespannen klem, in combinatie met LOBO-componenten en buizen, maakt het mogelijk om een werkplatformsysteem rond, onder, over of zelfs door een groot of vast object te maken, bijvoorbeeld een machine of een productielijn.

LOBO maakt veilig werken op hoogte mogelijk, lastig bereikbare gebieden voor onderhoud of reiniging, of om productie te vergemakkelijken zijn voortaan goed en veilig toegankelijk. Dankzij het modulaire ontwerp en de veelzijdigheid kan deze worden gebruikt in vrijwel elke industriële toepassing.

Geen gereedschap nodig

Met de unieke en gepatenteerde LOBO-klem kan het systeem worden geassembleerd zonder gereedschap en zonder de noodzaak voor gekwalificeerde steigerbouwers. Het LOBO-systeem is zo ontworpen dat het kan worden geassembleerd door interne onderhoudstechnici en technici die het systeem eenvoudig kunnen aanpassen en in een andere configuratie opbouwen voor een volgend project. Het systeem kan snel worden gemonteerd, gedemonteerd en weer in elkaar worden gezet en is onmiddellijk beschikbaar, in tegenstelling tot traditionele steigers die moeten worden gemonteerd door gekwalificeerde steigerbouwers.

Veilig & zeker

De unieke en gepatenteerde LOBO-klem maakt bevestiging van de leuning op elk punt van het systeem mogelijk, in elk stadium van de constructie. LOBO maakt het voor personeel mogelijk om een systeem samen te stellen zonder te worden blootgesteld aan het risico van een val, waardoor wordt voldaan aan de geldende veiligheidsvoorschriften. Over gezondheids- en veiligheidskwesties is in elk stadium nagedacht en volledige producttraining is aanbevolen om veilig gebruik te garanderen.

Voordelen

Verlaging van de kosten
Verlaag de arbeidskosten van een extern steigerbedrijf. De unieke multifunctionele veelzijdigheid en instelbaarheid van het LOBO-systeem levert kosten- en arbeidsbesparingen op. Ontwerpillustraties zijn eenvoudig en voordelig te maken met behulp van ‘LOBO Configurator’.

Veiligheid:
Leuningen kunnen overal worden aangebracht om valbeveiliging te bieden en de veiligheid te maximaliseren. LOBO is stabiel en solide en verbetert de efficiëntie. Deze kenmerken zorgen voor een veiligere werkomgeving.

Flexibel
Het product kan in elke maat of vorm worden geconfigureerd, zodat het op moeilijk bereikbare plaatsen past. Geen enkel ander systeem kan deze combinatie van veiligheid, flexibiliteit, instelbaarheid, eenvoud en kostenvoordeel bieden.

Geen gereedschap en compacte verpakkingen
Sleutels en hamers zijn niet nodig en het snelle montageproces betekent dat het sneller is dan buis en klem en andere traditionele systemen. LOBO is compact te verpakken en word dus gemakkelijk getransporteerd en opgeslagen.

Uit te breiden
LOBO is uit te breiden en past zich volledig aan; grotere en complexere systemen kunnen worden geassembleerd door simpelweg meer standaardcomponenten toe te voegen. LOBO groeit en past zich aan aan toekomstige eisen en beschermt daarmee de initiële investering.

Training
LOBO Systems adviseert altijd een volledige producttraining voor alle gebruikers om de competentie te waarborgen.