Besloten ruimtes

Probleem

In de scheepvaart en industrie word veelvuldig gebruik gemaakt van voorraadtanks voor o.a. ballastwater, brandstoffen, producten enz. Ook in de industriële procestechniek word veel gewerkt met moeilijk toegankelijke ruimtes die tijdens onderhoud stops en bij storingen betreden moeten worden.
Deze besloten ruimtes komen allemaal overeen dat de toegang zeer beperkt is. Een aluminium steiger plaatsen is veelal niet mogelijk doordat de toegang geschiedt via kleine mangaten. Het plaatsen van traditionele steigers is erg duur en afhankelijk van de beschikbaarheid van een externe steigerbouwer. Bovendien moet de externe steigerbouwer steeds terugkomen als er aanpassingen aan de steiger gedaan moeten worden.

Oplossing

Het LOBO Systeem kan met zijn gepatenteerde klem en modulaire samenstelling snel en gemakkelijk, zonder het gebruik van gereedschappen, geplaatst en aangepast worden in iedere gewenste configuratie. Het eigen personeel kan de gewenste steiger veilig, snel en gemakkelijk opbouwen. Als het systeem niet in gebruik is kunnen de stalen componenten compact opgeborgen worden, klaar voor het volgend gebruik of transport naar een volgende klus.

Dit houdt in dat er drastisch bespaart kan worden op de kosten van het inschakelen van een extern steigerbouwbedrijf zonder enig afbreuk te doen aan de veiligheid aan boord of op de fabriek.

Plaatsen die voorheen moeilijk te bereiken waren zijn voortaan makkelijk te bereiken voor onderhoud, reparatie- en schoonmaakwerkzaamheden.

Het LOBO Systeem is 24/7 beschikbaar en geeft ú de controle over wanneer ú uw werkzaamheden wilt uitvoeren.

Een aantal voordelen op een rij :

  • LOBO geeft u een stevig werkplatform wat staat als een huis
  • LOBO kan door eigen personeel opgebouwd en aangepast worden
  • LOBO past overal en is flexibel genoeg om aan al uw eisen tegemoet te komen
  • het systeem is altijd naar wens aan te vullen voor meer uitgebreide toepassingen, uw gehele investering komt hiermee tot z’n recht
  • de gehele steiger kan snel én zonder gereedschap in elkaar gezet worden
  • de stalen componenten verzekeren u van jarenlang