Evenementen

Lobo Systems is een innovatief werkplatform systeem wat de kracht en flexibiliteit van traditionele steigersystemen combineert met het gemak en eenvoud van aluminium steigers. Deze combinatie geeft zeer veelzijdige toepassingsmogelijkheden bij het veilig opbouwen van evenementen.

De problemen

Het opbouwen van evenementen zoals bloemencorso’s, carnavalswagens, beurzen en festivals is vaak lange dagen werken onder flinke tijdsdruk omdat alles op tijd af moet zijn.
Hierbij staat vaak het veilig werken onder druk. Door het afwezig zijn van geschikte systemen voor werken op hoogte is het meestal flink improviseren om alles gedaan te krijgen.
Aluminium steigers zijn minimaal aan te passen waardoor het vaak niet mogelijk is alle moeilijk toegankelijke plaatsen goed te bereiken, het ontbreekt ook vaak aan de ruimte om een alimunium torensysteem te plaatsen.
Een steigerbouwbedrijf inhuren om traditionele steigers te plaatsen is erg duur en vergt veel planning wat de beschikbaarheid van traditionele steigers niet flexibel maakt.

De oplossing

Het LOBO Systeem, gebruikmakend van de unieke gepatenteerde klem, kan worden geconfigureerd en aangepast zonder gebruik van gereedschap in iedere gewenste vorm of formaat.
Dit simpele systeem kan door iedereen gebruikt worden met standaard modulaire componenten. Lobo’s stalen staanders en componenten bieden een stevig, solide werkplatform tot 10 meter hoogte wat snel en eenvoudig opgebouwd kan worden zonder dat hierbij consessies gedaan worden aan de veiligheid op de werkvloer. Het LOBO-systeem kan snel, eenvoudig en veilig rond, door of boven beperkte toegangsruimten worden gemonteerd door uw eigen personeel.
Dit betekent dat externe steiger arbeidskosten kunnen worden verminderd zonder afbreuk te doen aan de veiligheid. Gebieden die voorheen als moeilijk te bereiken werden beschouwd, zijn nu gemakkelijk toegankelijk voor opbouw, afbouw en demontage doeleinden. Bovendien is het 24/7 beschikbaar en geeft ú daarmee de controle over wat en wanneer ú uw werkzaamheden plant.

Kosten voordelen

De ervaring leert dat het inzetten van het LOBO-systeem de kosten voor het huren van steigers en het bouwen van op maat gemaakte toegangssystemen verlaagt. Door uw afhankelijkheid van steigerbouwbedrijven te verminderen, worden kostenbesparingen bereikt. 24/7 beschikbaar, snel op te zetten - en vooral veilig - het is onmiddellijk instelbaar voor uw volgende karwei zonder wachttijd voor personeel terwijl nieuwe constructies met een vast frame worden gebouwd. Opnieuw configureerbaar, dit product wordt keer op keer ingezet zonder verwijderingskosten en minimale vervangings- en doorlopende opleidingskosten.

Een aantal voordelen op een rij

  • LOBO geeft u een stevig werkplatform wat staat als een huis.
  • LOBO kan door eigen personeel opgebouwd en aangepast worden
  • LOBO past overal en is flexibel genoeg om aan al uw eisen tegemoet te komen.
  • Het systeem is altijd naar wens aan te vullen voor meer uitgebreide toepassingen, uw gehele investering komt hiermee tot z’n recht.
  • De gehele steiger kan snel én zonder gereedschap in elkaar gezet worden.
  • De stalen componenten verzekeren u van jarenlang gebruik zonder schuddende of rammelende delen.
  • Het LOBO Systeem voldoet aan, óf overtreft, alle wettelijke veiligheidseisen. Leuningen kunnen op iedere moment en op iedere plaats tijdens het opbouwen zeer snel geplaatst worden.
  • Componenten die niet in gebruik zijn kunnen compact opgeslagen worden.