Faciliteitenbeheer

Het LOBO-systeem is een steeds opnieuw te configureren werkplatformproduct dat de flexibiliteit en kracht van traditionele steigers combineert met de eenvoud en mobiliteit van steigersystemen. Deze combinatie biedt een veelzijdig toegangssysteem met toepassingen die precies over het beheer en onderhoud van voorzieningen gaan.


Belangrijkste problemen

Onderhoud van kantoren en voorzieningen vereist regelmatige toegang tot verhoogde gebieden, die ongemakkelijk zijn en daarom moeilijk te bereiken; elke taak is anders dan de vorige. Werken op hoogte moet veilig gebeuren en traditioneel zijn uitbestede steigerbedrijven en vaste aluminium torensystemen ingezet. Uitbestede steigerarbeid is duur en niet beschikbaar 24 x 7, aluminium framesystemen zijn omslachtig, inflexibel, moeilijk te transporteren en passen zich niet aan om op lastige plekken te passen.

De oplossing

Het LOBO-systeem kan snel, eenvoudig en veilig worden gemonteerd rond, boven een bureau of een beperkt toegankelijk gedeelte, zonder gereedschap, door uw eigen onderhoudsploeg. Dit betekent externe steigerkosten kunnen worden verminderd zonder concessies op het gebied van de veiligheid. Gebieden die voorheen als moeilijk te bereiken werden beschouwd, zijn nu gemakkelijk toegankelijk voor onderhouds- en reinigingsdoeleinden. Bovendien is deze 24/7 beschikbaar en kunt u zelf bepalen wat en wanneer u uw onderhoudstaken plant.

Productvoordelen :

 1. LOBO is flexibel inzetbaar en aanpasbaar om aan voortdurend veranderende eisen te voldoen. Voeg eenvoudig meer componenten toe of wijzig uw bestaande configuratie om aan de eisen van de volgende taak te voldoen. Bescherm uw initiële investering met een product dat veilig aan al uw toegangsbehoeften zal voldoen.
 2. LOBO is een stijf en stabiel product dat voldoet aan de huidige veiligheidsvoorschriften of deze overtreft. Leuningen kunnen in seconden worden gemonteerd, op elk moment in het montageproces.
 3. De staalconstructie van LOBO zorgt voor een jarenlange productlevenscyclus en een systeem dat niet zal schudden of rammelen. Het systeem bevat ook basis verbreders en stempels voor volledige stijfheid op hogere systemen.
 4. De modulaire aanpak van LOBO betekent dat componenten volledig integreren en met de hand kunnen worden gedragen. Volledig geconstrueerde systemen kunnen ook mobiel worden gemaakt door de toevoeging van wielen.

Kostenvoordelen

De ervaring leert dat het inzetten van het LOBO-systeem de kosten voor het huren van steigers en het bouwen van op maat gemaakte toegangssystemen verlaagt. Door uw afhankelijkheid van steigerbouwers te verminderen, worden binnen afzienbare tijd kostenbesparingen bereikt.
Met deze meetbare kostenreductie komt de extra besparing in verband met kortere uitvaltijd en hogere productiviteit van uw onderhoudsafdeling. 24/7 beschikbaar, snel op te zetten - en vooral veilig - het is onmiddellijk instelbaar voor uw volgende karwei zonder wachttijd voor personeel. Dit product wordt steeds opnieuw geleverd met minimale vervangings- en doorlopende trainingskosten.

Een aantal voordelen op een rij

 • LOBO geeft u een stevig werkplatform wat staat als een huis.
 • LOBO kan door eigen personeel opgebouwd en aangepast worden
 • LOBO past overal en is flexibel genoeg om aan al uw eisen tegemoet te komen
 • Het systeem is altijd naar wens aan te vullen voor meer uitgebreide toepassingen, uw gehele investering komt hiermee tot z’n recht.
 • De gehele steiger kan snel én zonder gereedschap in elkaar gezet worden.
 • De stalen componenten verzekeren u van jarenlang gebruik zonder schuddende of rammelende delen.
 • Het LOBO Systeem voldoet aan, óf overtreft, alle wettelijke veiligheidseisen. Leuningen kunnen op iedere moment en op iedere plaats tijdens het opbouwen zeer snel geplaatst worden.
 • Componenten die niet in gebruik zijn kunnen compact opgeslagen worden.