Food & beverages

Lobo Systems is een innovatief werkplatform systeem wat de kracht en flexibiliteit van traditionele steigersystemen combineert met het gemak en eenvoud van aluminium steigers.
Deze combinatie geeft zeer veelzijdige toepassingsmogelijkheden bij onderhoud, reparatie, schoonmaak en industriële processen.

Voornaamste problemen

Voedselverwerkende machines zijn vaak moeilijk toegankelijk voor onderhoud of reiniging. Traditionele steigers of aluminium torensystemen kunnen gebruikt worden maar vaak niet snel of gemakkelijk gemonteerd. Ze kunnen ook niet verplaatst worden van machine naar machine. Om deze reden voldoen ze niet aan de steeds veranderende productie eisen. Een externe steigerbouwer inhuren is erg duur en niet op ieder moment beschikbaar.
Aluminium steigersystemen zijn hinderlijk, niet flexibel en passen niet in lastig te bereiken plaatsen.
Wanneer ze niet gebruikt worden nemen ze veel ruimte in beslag en kunnen niet makkelijk verplaatst worden binnen de productielijn.
Een veilige toegang bewerkstellingen, bijvoorbeeld boven transportbanden, is ongemakkelijk en moeilijk te bereiken.

De oplossing

Het LOBO Systeem, gebruikmakend van de unieke gepatenteerde klem, kan worden geconfigureerd en aangepast zonder gebruik van gereedschap in iedere gewenste vorm of formaat.
Dit simpele systeem kan door iedereen gebruikt worden met standaard modulaire componenten. Lobo’s stalen staanders en componenten kunnen compact opgeborgen worden wanneer ze niet in gebruik zijn en gemakkelijk getransporteerd voor opslag of gebruik elders.
Uw personeel kan het LOBO Systeem snel, makkelijk én veilig rond, onder of boven machines of transportbanden opbouwen. Dit betekent dat externe steigerbouwkosten gereduceerd kunnen worden zonder afbreuk te doen aan de veiligheid. Plaatsen die voorheen beschouwd werden als problematisch te bereiken zijn nu makkelijk bereikbaar voor onderhoud- en reinigingsdoeleinden. Het is 24/7 beschikbaar, u bent niet meer afhankelijk van de planning van een extern steigerbouwbedrijf.

Voordelen ten aanzien van de kosten

De ervaring leert dat het inzetten van het LOBO Systeem de kosten voor het huren van steigers en het laten bouwen van op maat gemaakte toegang systemen verlaagt. Door uw afhankelijkheid van steigerbouwbedrijven te verminderen worden kostenbesparingen bereikt waardoor u uw investering eenvoudig terugverdient. Vaak al binnen een periode van 12 maanden. Met deze meetbare kostenreductie komt de extra besparing in verband met kortere uitvaltijdtijd en hogere productiviteit ten gunste van uw onderhoudsafdeling !

24/7 beschikbaar, snel op te zetten -en vooral veilig !- het is onmiddellijk inzetbaar voor uw volgende klus zonder wachttijd voor personeel.

Enkele voordelen op een rij

  • LOBO geeft u een stevig werkplatform wat staat als een huis.
  • LOBO kan door eigen personeel opgebouwd en aangepast worden
  • LOBO past overal en is flexibel genoeg om aan al uw eisen tegemoet te komen.
  • Het systeem is altijd naar wens aan te vullen voor meer uitgebreide toepassingen, uw gehele investering komt hiermee tot z’n recht.
  • De gehele steiger kan snel én zonder gereedschap in elkaar gezet worden.
  • De stalen componenten verzekeren u van jarenlang gebruik zonder schuddende of rammelende delen.
  • Het LOBO Systeem voldoet aan, óf overtreft, alle wettelijke veiligheidseisen. Leuningen kunnen op iedere moment en op iedere plaats tijdens het opbouwen zeer snel geplaatst worden.
  • Componenten die niet in gebruik zijn kunnen compact
    opgeslagen worden.