Luchtvaart techniek

Het LOBO-systeem is een opnieuw te configureren werkplatformproduct dat de flexibiliteit en kracht van traditionele steigers combineert met de eenvoud en mobiliteit van aluminiumsystemen en er zijn geen montagetools nodig. Deze combinatie biedt een veelzijdig toegangssysteem met toepassingen in alle sectoren van productie, onderhoud en procesindustrie.
De problemen

Productie
Luchtvaart research, ontwikkeling en productie maken traditioneel gebruik van op maat gemaakte houten of gelaste metalen systemen met vaste frames voor veilig werken op hoogte. Omdat ze niet kunnen worden aangepast, voldoen ze niet aan de veranderende eisen van deze industrieën. Bovendien nemen ze, wanneer ze niet worden gebruikt, veel ruimte in en kunnen ze niet gemakkelijk worden getransporteerd.

Onderhoud
Plantonderhoud vereist regelmatige toegang tot verhoogde gebieden, die onhandig en moeilijk te bereiken zijn, waarbij elke taak verschilt van de vorige. Werken op hoogte moet veilig gebeuren en traditioneel zijn uitbestede steigerbedrijven en vaste aluminium torensystemen ingezet. Uitbestede steigerarbeid is duur en niet 24/7 beschikbaar, aluminium framesystemen zijn omslachtig, inflexibel, moeilijk te transporteren en niet aan te passen om op lastige plekken te passen.

De oplossing

a) Productie
Het LOBO-systeem, dat gebruikmaakt van zijn unieke gepatenteerde klem, kan zonder gereedschap opnieuw worden geconfigureerd en aangepast in elke gewenste vorm of afmeting en er zijn geen montagegereedschappen vereist. Dit eenvoudige systeem kan door iedereen worden samengesteld, omdat de componenten modulair zijn. De stalen poten en componenten van LOBO kunnen plat worden verpakt wanneer ze niet worden gebruikt en kunnen gemakkelijk worden getransporteerd voor opslag of gebruik elders.

b) Onderhoud
Het LOBO-systeem kan snel, gemakkelijk en veilig rond, onder of boven machines of vliegtuigen worden gemonteerd - door uw eigen onderhoudsploeg. Dit betekent dat out-sourced steiger arbeidskosten kunnen worden verminderd zonder dat hierbij de veiligheid in het geding is. Gebieden die voorheen als moeilijk te bereiken werden beschouwd, zijn nu gemakkelijk toegankelijk voor onderhouds- en reinigingsdoeleinden. Bovendien is deze 24/7 beschikbaar en kunt u zelf bepalen wat en wanneer u uw onderhoudstaken plant.

Productvoordelen :

 • LOBO is volledig aanpasbaar om aan voortdurend veranderende eisen te voldoen. Voeg eenvoudig meer componenten toe of wijzig uw bestaande configuratie om aan de eisen van de volgende taak te voldoen. Bescherm uw initiële investering met een product dat veilig aan al uw toegangsbehoeften zal voldoen.
 • LOBO is een stijf en stabiel product dat voldoet aan de huidige veiligheidsvoorschriften of deze overtreft. Leuningen kunnen in seconden worden gemonteerd, op elk moment in het assemblageproces.
 • De staalconstructie van LOBO zorgt voor een jarenlange productlevenscyclus en een systeem dat niet zal schudden of rammelen. Het systeem bevat ook schoren en stempels voor volledige stijfheid op hogere systemen.
 • De modulaire aanpak van LOBO betekent dat handzame componenten volledig integreren. Volledig geconstrueerde systemen kunnen ook mobiel worden gemaakt door de toevoeging van een set wielen.

Kostenvoordelen

Ervaring leert dat de inzet van het LOBO-systeem de kosten voor het huren van steigers en het bouwen van op maat gemaakte toegangssystemen vermindert. Door uw afhankelijkheid van steigerbouw bedrijven te verminderen, worden kostenbesparingen bereikt - eenvoudig in een periode van 12 maanden. Met deze meetbare kostenreductie komt de extra besparing in verband met kortere uitvaltijd en hogere productiviteit ten gunste van uw onderhoudsafdeling! 24/7 beschikbaar, snel op te zetten - en vooral veilig! - het is onmiddellijk beschikbaar voor uw volgende karwei zonder wachttijd voor personeel terwijl nieuwe constructies met een vast frame worden gebouwd. Opnieuw configureerbaar, dit product wordt keer op keer geleverd zonder verwijderingskosten en minimale vervangings- en doorlopende opleidingskosten.

Een aantal voordelen op een rij

 • LOBO geeft u een stevig werkplatform wat staat als een huis.
 • LOBO kan door eigen personeel opgebouwd en aangepast worden
 • LOBO past overal en is flexibel genoeg om aan al uw eisen tegemoet te komen.
 • Het systeem is altijd naar wens aan te vullen voor meer uitgebreide toepassingen, uw gehele investering komt hiermee tot z’n recht.
 • De gehele steiger kan snel én zonder gereedschap in elkaar gezet worden.
 • De stalen componenten verzekeren u van jarenlang gebruik zonder schuddende of rammelende delen.
 • Het LOBO Systeem voldoet aan, óf overtreft, alle wettelijke veiligheidseisen. Leuningen kunnen op iedere moment en op iedere plaats tijdens het opbouwen zeer snel geplaatst worden.
 • Componenten die niet in gebruik zijn kunnen compact opgeslagen worden.