Onderhoud van (land)bouwmachines

(land)bouwmachines worden gebruikt in landschapsarchitectuur, landbouw, bouw, afvalbeheer, bosbouw en mijnbouwtoepassingen. Door gebruik te maken van een wiellader, een shofel, een laadschop of een graafmachine, is het laden en lossen van uw materiaal veiliger, sneller, nauwkeuriger en winstgevender.

Het probleem

Een veilige werking-op-hoogte platform is noodzakelijk voor reparaties op het werk en in het veld. Onderhoudstaken hebben hoge prioriteit, bijvoorbeeld onderhoud, waaronder regelmatige inspecties van motoren, versnellingsbakken en hydraulica, het identificeren van fouten en het repareren of vervangen van defecte onderdelen en het uitvoeren van routineonderhoud van machines en apparatuur.

De oplossing

Het LOBO Advanced Platform System is een perfect werken-op-hoogte product dat de oplossing biedt om veilig, stevig en snel te monteren rond, onder en boven machines.

Het LOBO-systeem is een veelzijdig werkplatformproduct dat de flexibiliteit en kracht van traditionele steigers combineert met de eenvoud en mobiliteit van torensystemen. Deze combinatie biedt het ultieme toegangssysteem dat in alle onderhoudsindustrieën kan worden gebruikt en waarvoor geen gereedschap nodig is.

Het systeem is met name handig als u lastige en beperkte gebieden hebt om te bereiken.

LOBO kan eenvoudig worden geconfigureerd voor alle grote fabrikanten, waaronder JCB, Caterpillar, Case, Hitachi, John Deere, Hyundai, Kawasaki, Manitou, Volvo en nog veel meer. Het LOBO-systeem bestaat uit staanders die in afmeting variëren, met verstelbare top en vaste verstevigingsklemmen aan de zijkant. Stalen of aluminium buizen worden vervolgens door de klemmen gevoerd; de klemmen worden met de hand vastgedraaid om een schraag te vormen. Basis-verbreders, wielen, leuningen, verstelbare verlengstukken en zelfs een hijsbalk kunnen worden toegevoegd om de constructie te verbeteren.
Het LOBO-systeem kan vanaf uw locatie worden vervoerd en eenvoudig worden samengevoegd van een plat pakket naar elke gewenste configuratie, door uw eigen monteurs.

Productvoordelen

 1. LOBO is aanpasbaar om aan alle voortdurend veranderende eisen te voldoen. Voeg eenvoudig meer componenten toe of wijzig uw bestaande configuratie om aan de eisen van de volgende taak te voldoen. Bescherm uw initiële investering met een product dat veilig aan al uw toegangsbehoeften zal voldoen!
 2. LOBO is een stijf en stabiel product dat voldoet aan de huidige veiligheidsvoorschriften of deze overtreft. Leuningen kunnen in seconden worden aangebracht, op elk punt in het montageproces.
 3. De staalconstructie van LOBO zorgt voor een jarenlange productlevenscyclus en een systeem dat niet zal schudden of rammelen. Het systeem bevat ook een hijsbalk-kit en een opbergeenheid.
 4. De modulaire aanpak van LOBO betekent dat componenten volledig integreren en licht genoeg zijn om met de hand te worden gedragen. Volledig geconstrueerde systemen kunnen ook mobiel worden gemaakt door de toevoeging van wielen.

Kostenvoordelen

Ervaring leert dat de inzet van het LOBO-systeem de kosten voor het huren van steigers en het bouwen van op maat gemaakte toegangssystemen vermindert. Door uw afhankelijkheid van steigers en engineeringbedrijven te verminderen, worden binnen afzienbare tijd kostenbesparingen bereikt. Met deze meetbare kostenreductie komt de extra besparing in verband met kortere uitvaltijd en hogere productiviteit ten gunste van uw onderhoudsafdeling. 24/7 beschikbaar, snel op te zetten - en vooral veilig - het is onmiddellijk beschikbaar voor uw volgende taak zonder wachttijd voor personeel. Opnieuw configureerbaar, dit product wordt keer op keer geleverd zonder verwijderingskosten en minimale vervangings- en doorlopende opleidingskosten.

Een aantal voordelen op een rij

 • LOBO geeft u een stevig werkplatform wat staat als een huis.
 • LOBO kan door eigen personeel opgebouwd en aangepast worden
 • LOBO past overal en is flexibel genoeg om aan al uw eisen tegemoet te komen.
 • Het systeem is altijd naar wens aan te vullen voor meer uitgebreide toepassingen, uw gehele investering komt hiermee tot z’n recht.
 • De gehele steiger kan snel én zonder gereedschap in elkaar gezet worden.
 • De stalen componenten verzekeren u van jarenlang gebruik zonder schuddende of rammelende delen.
 • Het LOBO Systeem voldoet aan, óf overtreft, alle wettelijke veiligheidseisen.
 • Leuningen kunnen op iedere moment en op iedere plaats tijdens het opbouwen zeer snel geplaatst worden.
 • Componenten die niet in gebruik zijn kunnen compact opgeslagen worden.