Safety producten

Safety producten

Het faciliteren van veiligheid door safety personeel gaat in bepaalde gevallen gepaard met de inzet van producten die het faciliteren van veiligheid verder vergroten. Safe Access gelooft in samenwerkingen met partijen die zich op hun vlak gespecialiseerd hebben en blijven ontwikkelen. De volgende producten kunnen we vanuit Safe Access aanbieden:

LOBO Systems

The ultimate work platform system

Safe Access is de trots partner van LOBO Systems in Nederland. Het LOBO Systeem is een werkplatform dat simpel te gebruiken is. Het combineert de veelzijdigheid en kracht van traditionele steigers met de eenvoudigheid en mobiliteit van een aluminium steigersysteem.

LOBO kan worden opgebouwd door iedereen, snel en veilig, zonder het gebruik van gereedschap en de arbeidskosten worden gereduceerd.

LOBO biedt de unieke mogelijkheid om de productiviteit te verhogen en toch binnen de veiligheidsstandaarden te blijven, waardoor LOBO een klasse apart is geworden.

Het systeem bestaat uit verschillende maten stalen staanders met een aan te passen top en met vaste klemmen aan de zijkant. Diverse maten buizen kunnen worden aangebracht in de klemmen, vastgemaakt worden met de hand en vormen zo een schraag. De schraag vormt de basis van het werkplatform, waaraan de overige componenten bevestigd kunnen worden om de constructie uit te bouwen. De belangrijkste voordelen van LOBO op een rijtje:

  • Lagere kosten: Reduceren van uitbesteding aan steigerbouwers. Minder arbeid nodig door snelle opbouw door eigen mensen;
  • Veilig: LOBO is een stabiel, stevig product; het maakt niet de geluiden en bewegingen die traditionele steigers, aluminium steigers maken. Het systeem voldoet aan alle (internationale) veiligheidsvoorschriften en het is mogelijk om de leuningen te bevestigen op alle door de gebruiker gewenste plaatsen.
  • Veelzijdig: het platform kan worden geconfigureerd in elke vorm of maat. Het kan passend gemaakt worden voor moeilijk toegankelijke plaatsen. Geen enkel ander systeem kent de combinatie van veiligheid, flexibiliteit, verstelbaarheid, eenvoudigheid en een interessant prijsniveau.
  • Geen gereedschap: Geen spanners of hamers, snel in elkaar te zetten, sneller dan met buizen en klemmen. Het systeem kan makkelijk worden verpakt in een platte verpakking. Hierdoor is het makkelijk te transporteren en kan het door iedereen worden opgezet.
  • Het systeem is uit te breiden en aan te passen zodat meerdere toepassingen mogelijk zijn binnen 1 configuratie. Het kan worden uitgebreid tot complexe configuraties door meer standaard componenten toe te voegen. Alle componenten zijn los verkrijgbaar. LOBO groeit mee en is verstelbaar met de toekomstige behoeften en borgt de initiële investering.  

Ademlucht

Ademhalingsbescherming maakt het mogelijk lucht in te ademen die vrij is van gevaarlijke stoffen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het gebruik van filters of het beschikbaar maken van onafhankelijke lucht. Deze bescherming kan als aanvullende bescherming op de werkvloer nodig zijn, als collectieve maatregelen aan de bron onvoldoende blijken.

Safe Access wil graag meedenken in uw specifieke behoefte aan ademlucht voor uw project.

Risico-analyses en risico-software

RISKID is partner van Safe Access. Deze risicomanagementsoftware stelt bedrijven in staat de risico´s in projecten te managen door het faciliteren van de besluitvorming, documentatie van het gehele risicobeheersingsproces en verhogen van de ownership van veiligheid door alle functionarissen in het project. De software kan op projectbasis worden gehuurd dan wel worden gekocht om al uw toekomstige projecten te faciliteren en uw projectorganisatie beheersbaarder te maken.

Safe Access komt graag in contact met u voor een inventarisatie van uw behoefte en het samen komen tot een passende oplossing.  

Cameratechnologie

Safe Access werkt met cameratechnologie van Access Technology Group.  

Internationale bedrijven in de procesindustrie, zoals olieraffinaderijen, chemische industrie, afvalverwerkers en overige productiefaciliteiten met een verhoogd risicoprofiel, nemen Mobile Shutdown System in de arm voor een effectieve en kostenefficiënte methode om personen te beschermen die op het terrein komen om gepland onderhoud, reparaties of schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren.

De basis van VISICS is de persoonsregistratie en cameraobservatie als elektronisch mangattoezicht en is integraal uit breiden met modules voor de meest denkbare aanvullingen ter verhoging van veiligheid en efficiëntie zoals :

  • Observatie en communicatie binnen de besloten ruimte
  • Continue gasmetingen
  • Persoonlijke beveiliging
  • Area registratie

Val beveiliging

Safe Access is de trotse partner van Skylotec.

Persoonlijke valbeveiliging (persoonlijke beschermingsmiddelen tegen vallen, tijdelijk en permanent) Harnassen, lijnen, karabiniers en redding materialen t.b.v. werken op hoogte. Horizontale verankering, valbeveiliging, ladders, ankerpunten en beschermende kleding.

Skylotec is geschikt voor de industrie, sport en bij permanente val bescherming oplossingen.

Maak een afspraak voor een demonstratie